Hei, olen Sonja Kärkkäinen!

Life Coach, ratkaisukeskeinen valmentaja, NLP Practitioner-opiskelija, Personal Trainer, ryhmäliikuntaohjaaja, perhehoitaja

Asustelen maalla perheeni ja kahden kissan sekä koiran kanssa. Rakastan mökkihöperöilyä ja veneilyä ja kesällä viihdymmekin perheen kanssa usein veden äärellä.

Työhistoriani aikana olen toiminut mm. 11 vuotta pankkialalla, josta mukaani olen ottanut jämäkkyyttä hoitaa asiat, tarkan vaitiolovelvollisuuden asiakkaiden asioissa sekä tiimityön tärkeyden.
Tällä hetkellä toimin ryhmäliikuntaohjaajana vaihtelevasti Lavista tanssien, senioritunteja pitäen, tuolijumppaa jumppaillen, kuntosalitunteja vetäen, toiminnallista harjoittelua ohjaten ja paljon muita lajeja on ehtinyt kertyä repertuaariin. Koen ryhmäliikuntatuntien vetämisen hyvin antoisana ja vuorovaikutuksellisena hetkenä. Näistä mukaani olen ottanut mm. itselleen nauramisen taidon.
Personal Trainerina toimin pääosin Mikkelin ja syksyllä 2023 avattavan Varkauden Liikuissa, mutta teen myös paljon asiakkaille kotitreeniohjelmia heillä käytössä olevilla välineillä ja tarpeen tullen lainaan myös omaa välineistöäni. Tapaan asiakkaita heidän toiveiden sekä elämäntilanteiden mukaisesti, toisinaan tavataan asiakkaan kotona, toisinaan lähimetsiä hyödyntäen, toisinaan toimistollani Juvalla ja useimmiten kuntosalilla paikkakunnasta riippuen.
Olemme perheenä myös perhehoitajia ja teemme puolisoni kanssa yhteistyötä usean eri tahojen kanssa. Tämä on ollut hyvin opettavaista aikaa ja tämä matka on elinikäinen. Jotain niin haurasta ja herkkää, mutta myös elämän nurjaa puolta. Olen oppinut paljon avarakatseisuutta, hetkessä elämistä ja erilaisten ihmisten kanssa toimimista. Paljon hienoja asioita takana ja paljon vielä edessä.
Personal Traineriksi opiskelin, kun ryhmäliikunnan vetämisen lisäksi koin halua myös siirtyä yksilövalmennuksen pariin ja sitä kautta auttaa kokonaisvaltaisemmin ihmisiä. Olen saanut työskennellä tämän saralla monen huikean ihmisen kanssa ja seurannut hienoja onnistumisia. On ihana auttaa ihmisiä löytämään oma potentiaalinsa ja voimansa.

Viimeisimpänä valmistun Life Coachiksi, ratkaisukeskeiseksi valmentajaksi, elämäntaidonvalmentajaksi. Opiskeluihin on kuulunut paljon harjoitusvalmennuksia niin yksilöiden kuin ryhmien kanssa. Koen olevani siellä missä minun kuuluukin nyt olla ja toivon saavani saman tunteen myös asiakkailleni. Valmentajan opinnot ovat tuoneet minulle valtavasti lisätietoa ja -taitoja niin perhehoitajuuteen kuin henkilökohtaisen valmentajan työhöni. Teen työtäni täydestä sydämestäni ja luottamuksella. 

Valmentajana minun on sanottu olevan rauhallinen ja rauhoittava. Olen läsnä oleva ja keskityn kuuntelemaan mitä minulle kerrotaan. Asiakkaat ovat kertoneet, että kanssani on voinut keskustella sellaisena kuin on, kaikkine ajatuksineen ja tunteineen, eikä ole tullut tuomittu olo. Pyrin luomaan kanssani hetken, jolloin voi unohtaa muun maailman hektisyyden ja saa keskittyä vain omiin ajatuksiin sekä tunteisiin. 

Valtava halu auttaa ihmisiä ajaa minua eteenpäin työssäni. Uskon, että me kaikki tarvitsemme enemmän rauhaa ja pysähtymistä arjen keskelle, enemmän itselle sopivaa liikettä ja paljon enemmän hyvää unta!

Tule kanssani matkaamaan polkua uuteen!